Verzoek tijdelijke uitbreiding of nieuw terras tijdens corona (AW)

Voortgang: 0% Voortgang: 0%

Toelichting

Voor het invullen van dit formulier zijn onderstaande punten belangrijk:

Vanaf 1 juni mogen restaurants en cafés open voor maximaal 30 personen. Ook de terrassen mogen dan weer open onder de voorwaarde dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar houden. Deze versoepelingen zijn alleen mogelijk als het virus onder controle blijft.
De gemeente staat positief tegenover initiatieven en creatieve ideeën vanuit de horeca om binnen de wettelijke kaders die er zijn mee te denken over mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is het tijdelijk uitbreiden of toevoegen van nieuwe terrassen.
Als uitbreiding of toevoeging van uw terras binnen de wettelijke grenzen van de noodverordening en de APV mogelijk is én dit op een veilige en verantwoorde manier kan, dan kunt u hiervoor een verzoek indienen. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om gebruik te maken van een buitentap. Na akkoord van de gemeente geldt de uitbreiding van het terras zolang de noodverordening van zolang de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond regels stelt voor terrassen.
Wilt u een tijdelijk een (uitbreiding van uw) terras? Vul dan het verzoekformulier in.

  • Nodig: om uw identiteit vast te stellen logt u bij ons in met eHerkenning: houdt u uw inloggegevens bij de hand.
  • Nodig: een situatieschets van het terras ten opzichte van de horecagelegenheid (verplicht uploaden)
  • U kunt naar de volgende pagina klikken en ook weer terug. Gebruik hiervoor de knoppen 'vorige' en 'volgende' onderaan het formulier.
  • U kunt het formulier niet tussentijds opslaan.
  • U ontvangt een ontvangstbevestiging als het formulier verzonden is. Wij sturen die naar het emailadres dat u opgeeft in het formulier.